nuff

jangan click !

poll

depan rumah

nuff

Saturday, March 17, 2012

saya guna naturactor . best !


assalamualaikum.

hari ni nani nak buat review pasal satu product yang nani beli online ni
.sementara tunggu cerita adnan yang asyik sempit ni tak habis mendownload.dua jam dah ni.rasa nak cekik je internet ni.
so disambungkan cerita,
nani beli kat facebook je.nama kedai tu naturactor borong jepun.
korang cari la dalam facebook tu.gerenti dapat jumpa .sebab barang ni sangat-sangat laku.
ni link dia ok.dia memang ori ! nani suka,hehee  tekan sini

untuk pengetahuan korang nani tak dibayar sama sekali taw untuk promosi barang ni.hehehe
nani hanya suggestkan untuk para gadis *cewaahh*di luar sana yang tak tahu macam mana nak
sembunyikan cela kat wajah korang tu.
sebab nani pun banyak sangat sangat sangat sangat kuasa limapulohkali bekas jerawat dan chciken chop eh pop kat pipi kesayangan ni.. haha.

porduct ni keluaran meiko.dia dari jepun.
dan nani ambil masa yang lama ye utk research ni benda ni ye.
takut terbeli yang tak ori.dan setahu nani yang china pon ori tapi tidak dijual dalam satu satu kotak !
melainkan dia yang dari jepun punya.

yang ni naturactor original dari jepun dan dijual dalam satu kotak


yang ni ori  china

foundation ni tak berminyak !
sangat sesuai dengan muka nani yang menternak minyak ni.

first time nani guna walaweeiiii .. putih gila.haha...
tapi lama-lama dia sebati dengan peluh dan kulit jadi lawa .


gambar atas ni contoh nani pakai naturactor ni .tapi nani tepek dengan 171 yang warna hijau tu sebagai base dan kurangkan merah.
nani terpaksa beli sebab nani ada tersalah pakai produk untuk skincare .
tapi sebenarnya takde hijau atau base pon tak pe.tak ada beza sangat.huehueee :p


cara cara nak pakai dia pon sangat senang !

1. cuci muka elok-elok ,tepek toner.
2. pakai pelembab . nani guna jenama simple .best !tapi bagi meresap dalam kulit dulu taw.
3. lembabkan span dan sapu pada krim dan ditepekka di muka.

edit bagi effect pink and sweet. hehe :p

till then :)

14 comments:

Nurul Wani said...

awak,serius ke okey pakai bnd ni? nak try la/

hanani fiee said...

yap ! muka jd flawless ! hehe

ella hassan said...

pakai code brape?

ella hassan said...

pakai code ape?

hanani fiee said...

141, sedikit cerah .tp okeh je :)

Amyra Who said...

nat4ractor ni sesuai utk kulit berminyak tk kak?

hanani fiee said...

sesuai je.sblm pkai bsahkn span tu sikit. :)

Benjo Merican said...

Kalau pakai pelembap,tak nampak rosak ke tempekkan foudation toh?n sy bli span n lembapkan tapi macam tak lekat fondation di muka,kenapa ek?

hanani fiee said...

hi Benjo Merican ..kalau pakai pelembap make sure bagi meresap dulu .and pasal span tu..awak juz lembap2kan skit2 je..n calit kat foundation tu..kalau xok..pakai berus ;)

GadisBulan said...

hai nani..taw x kat mane boleh dptkn mende ni?

hanani fiee said...

hai :)
sy dh bg link kt entry 'tekan sini '

aimy said...

lps pki ni perlu tempek compact or loose pwder x

aimy said...

lps pki ni kna tempek compact or loose powder

hanani fiee said...

terserah.klu nk thn lma pkai loose powder :)