nuff

jangan click !

poll

depan rumah

nuff

Sunday, April 29, 2012

review mederma ubat parut

assalamualaikum.

hari ni hari ahad . nani tengah melantak roti berjemkan coklat dan stoberi.
tengah-tengah malam makan benda cenggini memang akan membuatkan kadar kalori naik tapi nani ni susah naik berat badan.so bedal sajala. hakhakhak *gelak jahat*


oke habis intro yang merepek gila tu.memang failed ar buat pendahuluan ni.cis cis.
ok berbalik pada tajuk kita.memandangkan muka nani ni banyak parut jerawat jadi nani telah mengoogle segala nenek moyang dan khazanah untuk mengetahui cara menghilangkan parut.
tengah sedap cuci mata nani tertarik dengan product yang diberi nama mederma.

terus nani call afiq suruh belikan. hehe...
orang takde duit memang macam ni.suka hati limpa je main order nak tu ini.
so afiq pon belikanlah memandangkan dia sangat pemurah *bodek* .
tapi dia lupa nak tanyakan kat orang farmasi tu sama ada mederma tu ok ke idak dengan kulit sensitif.
jadi nani pon try and error jela.err betulke istilah ni ? ah lantak. haha

sampai je encek  posmen tu nani terus berlari macam kerbau . dengan baju besar gedabak ,rambut ikat tinggi2 macam lepas pregnant. macam orang gila pon ada ye.tapi peduli hape kan.
dahla hujan,lagilah macam raksasa muka nani.
huehue.
 ok meh tengok gambar benda tu camner.oh ni pic dari oven ye. sebab nak buat entry ni baru tangkap.huwhuw

kualiti kurang sebab snap guna webcam.



ini body dia



 ok . dapat je terus nani pakai ye .
sangat gelojoh tahap babun dah ni.
dua hari lepas nani pakai masyaALLAH....kulit nani bengkak. nani kalau dah bengkak ni confirm allergic dengan benda tu.
nani stop pakai.lepas tu mulala penderitaan hidup. huehuehuee..
kulit jadi kering maha dahsyat. merah macam badut dekat bawah badut. bengkak gila.muka rasa tegang nak mati.gatal-gatal dan menyakitkan hati.

macam-macam lah nani cuba guna. oat campur madulah,timunlah tapi semua tak berkesan sangat.
sedih woo..tak boleh nak kuar ikut mak dengan akak mengedik gedik nak keluar.muka kering tahap babun.
pakai apa pon muka jadi macam apa tah.tsk tsk :(

waktu malam nani pergi pakai krim malam. ha dapat kau ! esok muka jadi macam pakai botox.gilala.
aku tak dapat bayangkan muka orang pakai botox tegang tegang nak mampus ni.

so decide pakai pelembab je. yes pelembab kesayangan !! simple.

ini kesayangan number dua.



 pakai pelembab simple ni dia kurangkan bengkak muka nani.
masa hari isnin tu nak tak nak nani kena jemput adik nani balik dari kls tmbhan dia.
muka merah jangan cakaplah.kalau korang tengok citer 4bia yang permaisuri mati sebab allergic tu muka dia merah-merah cam gitulah nani.
sampai ada minah tu usya nani tak lepas. langgar kang tanggal bjik mata tu. hahahaa.
jadi nani drive satu tangan je sebab satu tangan lagi tutup muka dengan selendang.

oh lagi satu bedak ubat anti resdung tu pon ok.dia kurangkan bengkak and merah jugak.so suka !!

from google.

tapi semua tu tetap tak dapat nak ubatkan kulit nani yang tah macam apa tu.
sampai pelembab tu dah nak licin dah. tskkk tsskkk :'(

and waktu ni nani beli balik dalacin t. uh uh my hero.sebab dulu pakai cosmoderm yg anti jerawat tu kulit meradang cam ni jugak.tapi beli cepat takde seteruk macam pakai mederma.kulit mengelupas.sampai ada kesan kat dahi sikit.jadi cam hitam .tapi takpe benda tu cepat hilang.bukan macam parut jerawat..benci !
sampai nani kena pakai madu kat muka urut pelahan-lahan tanggalakn kulit mengelupas tu.pedih taw :(

kecintaan saya.


terpaksa beli baru sebab yang lama dah habis.cinonet sangat !nasib mujarab.
afiq dengan kak zoey zau yah suruh pergi klnik ambil ubat.tapi taknak sebab malas and malu.
oh i love you dalacin t !


semua gambar malam ni.hodohkan tak mekap.




ok.tu sahaja untuk review pasal mederma.
taubat tak pakai lagik ! letak kat kaki and tangan je kalau ada parut.
hakhakhak.

hai saya memang tak lawa.edit je bolehla ! jangan histeria tengok muka ini ye.
muka dah nak bobom pon !


ada rezki and panjang umur kita jumpa lagi.doakan saya. ^__________^
assalamualaikum.

13 comments:

zOeY zAu YaH said...

kesiannya..takpe pelan2 usaha pulihkan semula..

Eqram Haq-kimie said...

mederma bkn ker elok utk parut jerawat ker..oww sensetif xleh eh..syer sensetif mcm mner??

hanani fiee said...

bgntung kpd kulit individu.
kulit masing2 lain tahap dia. sy pakai mmg gtl.even kt parut kaki.

Anonymous said...

baru pas beli mederma 2 hr lps. menyesal lak rs beli krim 2 tnpa slidik dulu.igt sesuai tuk sume jnis kulit. sy p0n alami nsib yg sma kulit jd gtal2 n bengkak..niat nk hilgkan parut accident... tp len lak jd..

hanani fiee said...

sy buat review tp semua ckp elok.tp tula kulit setiap org lain.. mmg hncur kulit wktu tu. awak nk bg elok balik,,beli dalacin t.

gemot said...

Mederma mmg gatal klu pakai..sy bru pkai bbrapa hari tp nmpk mcm ade prubahan sikit.time pkai gatal die mmg xyh cter la.tp kne tahan jela.hrp2 klu pkai lame boleh hilg parut jerawat.mgkin xsesuai utk kulit sensitif.

hanani fiee said...

mungkinla kot...sy try jgk thn pkai dlm 3haari..tp mmg xblh..kulit muka jd sgt2 tegang ,merah,kering ...huhu

Anonymous said...

Sy pun ada pakai menatang ni. Beli semalam then trus pakai. Esok tgk kt tmpt sapu tu merah. tapi tak bengkak,tak gatal,tak sakit. Tu alergik ke. Rasa takut pulak nk pakai lagi,takut lagi teruk!!. :'(

hanani fiee said...

anon : rasanya takde masalah kot..tapi kalau dh berpanjangan meradang muka baik rujuk kt klinik..

Sha said...

Kat mana nak beli dalacin tu yea? Farmasi ada x? Harga dia ok x? Sy punya muka naik jerawat teruk sbb salah pakai produk.. Dah la ada kduri minggu dpan.. Malu nak jmpe org

hanani fiee said...

Di farmasi ada..tp hrga mngkin lain2.sbb frmsi sy pnh pegi hrga 46 ada 43 .bila diskaun 32 je. Guardian farmasi mybe ada gak

Aifa Adyla said...

Saya pakai ok je. Tkde gatal gatal gatal, bengkak ke ape. Mederma ni cepat je hilangkan parut. Kalau jerawat baru pecah, terus je sapu dkat tempat jerawat, seminggu kemudian tkde dh parut. Tpi kalau bio oil mmg sya tak than, pkai je memang akan naik jerawar :B

Anonymous said...

Knp sy bli harga 62?? Ramai ckp 38 .. heran lah . Sy bli kat guardian