nuff

jangan click !

poll

depan rumah

nuff

Sunday, April 8, 2012

tips untuk kulit bermasalah dan berjerawat

assalamualaikum

tajuk macam tak boleh nak panjang je lagikan?
mwahahahaa...
ok kalau siapa  yang kenal nani tu,dorang akan tahu macam mana keadaan kulit nani.
nani ada banyak bekas parut jerawat and ada jugak yang berlubang.
jerwat tumbuh lepas nani chicken pop. bunyi sedap je macam makanankan.
hahaha. tapi sebenarnya tu penyakit. jangan meleleh lak air liur korang.
bluerkkss


ok mari masuk kepada isinya selepas pendahuluan macam hape pon aku tak taw.
nani ada jumpa satu blog ni. dia cikgu kot.tapi nani dah lupa.
dia tulis dia pon ada masalah parut berlubang ni.so nani tertarik nak baca.
dia syorkan satu product ni yang memang BERKESAN !
nampak tak betapa berkesannya. hehe

nani pakai dah hampir sebulan dah. memang rasa ok.
oh dia krim malam taw.
memang tq sesangat la kat akak tu walaupun harga barang tu agak mahal bagi nani.
nak credit kat blog akk tu tapi pemalas yang amat.
huhu

nama benda tu LOREAL WHITE PERFECT transparent rosy whitening.


nani terpaksa pakai and cari macam mana nak pulihkan kulit nani.sebab nani terlanjur guna product local yang salah.
terpengaruh punya pasal la.dah la cinonet gila benda tu.hihi
tapi tak berkesan pada kulit nani jelah ye.
tak tahu pulak pada korang.sebab masa nani pakai kulit nani jadi meradang and merah-merah.tapi bukan jerawat taw.
dan nani sangat pandai sebab nani picit and timbulakn jerawat balik sebab ingatkan ubat itu elok
huawaa..
susah la kulit super sensitif nak mam ni.

nani pakai dalacin T sekrang.tapi dah habis.ok lah..dia keringkan jerawat and hilangkan merah tu.
yeay ! tak mampu oh nak beli.
harga 30-38 gitula.

my hero !!

untuk pencuci muka nani pakai jenama simple.harga pon rm19 keatas la.wuuuuu T.T
facial wash,toner and moisturizing .
sesuai untuk kulit super sensitif !
ehh .tu bkn korek tlnga ok.tu buat untuk bbir -.-

dalacin t,toner simple,facial wash simple,moisturizing simple,vaseline ,loreal,bedak berubat (jrg guna),bb cream garnier (jrang guna)


that all!!! 
sorry panjang pulak entry ni..

till then ! assalamualaikum 

11 comments:

siti noorhajar binti mohamed saufi said...

salam..hey good blog! follow mine ^_^

http://penhijaupenpink.blogspot.com/

Ihsan Arifin said...

fuh banyaknye. kite laki memang x la nak pakai pakai bende bende ni kan haha

Cik JAR said...

nak tnye, ok tak pakai loreal tu?..hilang tak?

hanani fiee said...

yap.try la.xmnyesal.hehe

Amyra Who said...

best sgt dpt jumpa blog kakak T_T muka mira teruk sgt, jerawat2. pki dalacin-t tu oke ka? brapa lama boleh dpt kesan? mira tk tau nk pki pencuu ap, hrap sgt ad yg tolong.

hanani fiee said...

lama jugk kesn bru nk nmpk.lg2 parut lama..
ok dalacin t tu..papepon try tye org frmsi tu :)

sheera aya said...

hampir semua yg nani pakai lebih kurg yg aya penah pakai. btw, night cream loreal tu mmg best sgt. boleh nmpk muka jd cerah sikit n glowing n yg paling pentng no breakouts anymore. best gila.

btw, done follow you.
http://sheeraya.blogspot.com/

Wanita Bertudung Hitam said...

hai, kulit awk berminyak tak? saya pon tgh masalah jerawat ni secara tetiba..huhu

hanani fiee said...

yepp! brminyak gila ! haha.tp skg saya dah xboleh pakai lagi krim ni,xtaw knp bila pakai rasa pedih...tp pkai lain ok plak.skg sy makan vit c n e shja :)

Van Dzemy Ezray said...

Lelaki boleh try tak?
Takut putih sgt,malu plak kan
Mslh lubang teruk ni

hanani fiee said...

lelki pon blh pkai..putih? hehe ..dlm 3 mngu bru nmpk keasan dia..apa2 pon ikut kesesuaian kulit.