nuff

jangan click !

poll

depan rumah

nuff

Wednesday, May 4, 2011

baru jadi cashier dah berlagak

Assalamualaikum.
hari ni keja aku asyik membute je .
boleh dikatakan seharian aku buat taik mata je kerja aku. yap. tu memang kerja tetap aku.mmang tak boleh dinafikan lagi.
lepas habis sekolah ni aku jarang keluar rumah. ehem.pembetulan. masa sekolah pon memang jarang kuar rumah.haha
tah aku pon tak tahu nape aku memang tak suka nak kuar dari kawasan rumah ni. walhal nak pergi kedai yang tak sampai brape meter tu.
oh sangat takde life ye. mawahaha

dahla aku bosan mengila baby sekarang nieh. bie rabbit pulak busy memanjang gan final exam dia ! dah habis exam pergi pulau aur pulak . seminggu lah jugak dia berkampung kat sana. line kat sana pulak macam hampeh. ok nasib baik masa tu aku dah masuk sekolah balik. takde la rosan nak mampus kan.  then habis balik dari pulau aur, dia konvo lak. kat ipoh pulak tu.memang say hi bye bye la kat dia. takde makna aku nak pergi ipoh tu.dahla takde sape2 teman. nanti kena bersekedudukan dengan family dia. tak mao tak moa. sebab adik lelaki dia sebaya dengan aku,takut dia tergoda dengan bakal akk ipar dia ni . *tuuiiii *

ok berbalik pada tajuk. ni yang aku ingat la.sebab dia macam dah memalukan ayah akukan.depan orang ramai pulak tu.
citer dia cam ni . ehem ehem.
aku gan family aku selalu pergi amek barang dekat jj..memandangkan kat sana terhad mall dia.mawaaaha.ni masa aku duduk ipoh lak.
lepas amek barang tu,kteorg ondaway nak pergi letak barang dalam kereta.tetiba adik aku merengek kata haus haus. biasala anak bongsu ni memang manja sikitkan .
kteowg pun tunggu la kat luar sementara ayah aku bawak adik aku beli air. kebetulan kat luar tu ada starbucks je. ayah aku pon bawak la adik aku pergi masuk kedai tu. dekat 10 minit gakla,baru dorang kuar. tengok adik aku tersengih2 ..tapi muka ayah aku baru macam lepas mengamuk.



mak aku tanya la kenapa muka macam tu ?
ayah aku citerla. masa dia mintak air kat cashier tu, lama je cashier tu pandang dia. dia pun pelikla.
dia order lagi sekali. tapi dengan muka yang sangat2 sinis dia pandang ayah aku dari atas sampai ke bawah.
ok...memang penampilan ayah aku biasa2 jek. juz kemeja gan suar slack .tapi punya la sempit pemikiran manusia tu, agaknya dia fkir pakai macam tu mesti tak berduit agaknya.
then dia tanya ayah aku. 'KAU NI ADA DUIT KE NAK BAYAR MINUMAN NI ? 10 HINGGET TAW '


serius terkejut kita orang dengar cerita tu.
taw tak ayah aku buat apa ?? dia bukak purse dia besar2 ..dia tunjuk isi dalam purse dia. hahaha.kalau akuada kat situ mesti aku malu tapi dalam hati nak gelak pun ada. mungkin mesti ada orang ingat ayah aku menunjuk nunjuk duit banyak masa tu.menda cashier tu punya mulut kurang aja.patutla jadi cashier kat situ je.mwahaha.tapi kalau ada yang jadi cashier kat situ gak, sila la bersopan santun dengan customer . sebab tanpa mereka mana nak dapat gaji korang..

mulut orang cashier tu

ayah aku beli gak kat situ sebab tengok adik aku terkebel kebel tak taw pape.
aku heran lah, kenapa sempit sangat pemikiran orang macam tu ? salah ke nak pakai yang sederhana je tanpa dilabel orang takde duit ? atau pun pakai yang mahal2 tapi semua berhutang ?
dahla orang sebangsa sendri. sedih betul dengan pemikiran cetek lelaki tersebut.

biar kita miskin , biar muka tak lawa .
tapi hati baik dan ikhlas.



gambar dari atok google

5 comments:

Dale said...

sadis gila!
kite bakor je....

ema.amirah said...

kuang ajar giler! eishh, but fmly i pon penah kena gak. tpi bukn cmni la. cashier tuh utamakan kaum dy dulu. beratur punye pnjg, fmly i dy tk pndg pon. siot kn? grrrr

►AdamXis◄ said...

Assalam...waahh mmg mulut longkang habis laa tuu...biasa starbucks ada supervisor...klo dh kurang ajar camtuu...pggl jer supervisor dieorg, pastu marah marah sampai org len dgr...baru padam muka dia...huhuhu.tolong geram jer nih.jgn buat pulak.hehehe

Terbaru►Informasi : Kenapa Entri BI BM

hanani fiee said...

tw xpe.mmg kurg aja giler. bangsa sednri laktu.mmg xsdr dri.

Anonymous said...

Bila material jadi kayu ukur......