nuff

jangan click !

poll

depan rumah

nuff

Friday, February 24, 2012

Diam-diam rupanya pencuri !

assalamualaikum.
hamboi-hamboi lama betul nani tak menulis dalam blog ni.mengalahkan lisa surihani yang nak bersanding pulak. eh tetiba je ! motip ? 

ok , cerita ni dah lapuk dan macam dah sesuai jadi makan anai-anai je dah.
kan dulu nani ada cerita nani dah berhenti kerja 7e kan?
eh kejap..pernah ke nani cerita ? macam nanhadoo jek.

oklah,kesimpulannya nani dah menganggur selama 5 bulan ye.bukan lima hari.haha.ehemehem.takpela lahkan. *sedapkan hati sendiri*
sebenarnya sayang jugak nak tinggalkan 7e tempat nani kerja tu . walaupun baru keja SEBULAN LEBIH je kan. gaya macam dah sepuluh tahun jekan.hehe.
sebenarnya bukan nani nak berhenti sangat,walaupun dah memang berniatkan.bukan apa,letih amat tangan ni. al maklumla tempat dia strategik sangat . dekat dengan hospital , depan sekolah rendah and menengah . 
boleh bayangkan perangai budak-budak sekolah ni mcam manakana?
dengan pengotornya.tangan memang tak payah cerita la jadi macam mana. kena mop jek keja.rasa macam nak cekik budak2 tu. 

lepas kita mop dia sengih-sengih masuk dengan kasut penuh lumpur.bencik sangat okeh !
rasa nak telan je otak dia.

EH! 

jauh dahkan melalut. actually, nani berhenti sebab nani dah tak selesa kerja kat situ. sangat complicated . 
yang si azlin bulat tu  sangat-sangat hipokrit . depan baik jek.belakang siap mengadu dekat store manager aku  buat kerja lembab . ei gemok *ops* kau tak rasa kot penat shift pagi macam mana.boleh la senang cakap. nak kira semua rokok lagik, cek jualan rokok lagik, tulis invoice segala . ingat aku cukup masa ke ?
kau kerja malam senangla. bila CDC sampai baru kau kena susun. tu pon kecoh, PADAN MUKA kau bila dapat shift pagi pulak bila aku dah dapat shift malam.

so nak  dipendekakan cerita yg dah sememangnya panjang bebonar nani dah tulis ni , 
hari tu nani masuk kerja pukul 8 malam sampai 8 pagi. dah macam kilang pulakkan,tapi gaji langsung TAK BERPATUTAN ! *tak puas hati* 
waku tu kawan baik nani masa tulah , MASA TU saje ok . dia dari 4 petang  sampai 12 malam.so nani dengan dia jelah.

nani break awal dulu,sebab malas nak break pukul 5pagi  camtu.busy kalau cdc sampai.
dia pon baik hati . oh nani pergila...catherine boleh jek jaga sorang.
lepas aku break dia plak.break pon setngah jam je wei.kejamkan??
dia  bukak topic.dia cakap dia suka bertudung and jangan terkejut kalau satu hari nanti dia masuk islam. 
nani pon macam bagi la sokongan kat dia. oh terkejut jugak asal dia macam tu. buang terbiat mungkin.

lepas dia balik, dia macej nani yang dia hilang beberpa belas ringgit. dia suruh nani tolong carikkan sebab tu je duit poket dia lagik.nani pon ok jela.
dalam pukul 2pagi camtu nani dengan wong je tinggal, penat lepas cuci stor tu nani pergi nak beli air.
tup tup duit limopuloh hingget seketul nani hilang.rasa nak nages la.macam mana nak bayarkan.even staff kat situ,takdenya dia nak bg half price .nanhado la kan.
so wong belanja nani.rasa serba salah sebab wong kedekut gila.tapi nasib malam tu dia baik hati.
nani mengadu nani hilang duit, dia cuma cakap OH ....

dua hari lepas tu nani report kat store manager ,dia cakap dia akan investigate .
dia suruh nani tgk cctv.
ohyaaaa.catherine yg biol tu lepas dia masuk bilik belakang terus dia tendang beg nani jauh dari cctv. tapi mungkin dia tak sedar,yang bontot dia sangat besar masa dia tengah busy selongkar beg nani tu.
haremm kau .....

lepastu nani buat baik je dengan dia.pura2 ok. sebab SM suruh,nak perangkap konon-konon. 
tapi hampas rupanya,tak menjadi .bahananya nani balik 1.30 pagi sebab plan sengal tu !

bila dah terbongkar segalanya , dia burukkan nani depan SM..dia kata nani burukkan azlin bulat tu .suruh panggil mek .sebab nani benci dia.oh mungkin catherine tu yang melagakan kitaorang :)

nani rasa dah sangat complicated kat situ ! and tak lama lepas tu nani resign.
si catherine tu sampai mulutut pegang kaki nani,mungkin adat dorang camtu kot.buat salah mulutut.
sorry to say, nani bukan jenis nak cakap nani maafkan someone tu bila hati nani tak boleh nak accept semua tu.

dia mencurik sebab segala duit gaji dia,dia bagi boyfriend yang baru dia kenal baru beberapa bulan dalam fb !

oh ya.
till then . so sorry amat panjang ! but ni pengalaman nani :)

tata 


p/s : terpaksa membahasakan diri sebagai nani,sebab mungkin aku terlalu kasar 




1 comment:

man said...

demi cinta..hehehe