nuff

jangan click !

poll

depan rumah

nuff

Tuesday, November 9, 2010

meninggal di depan mata

assalamualaikum.
post kali ni agak sedih.melibatkan kawan aku.tapi bukan diala. kakak dia.
kakak dia ni bakal berkahwin pada 28.11.2010 ni.
tinggal berapa minggu la sangatkan ?
satu pagi tu . dalam angaran pukul 10 pagi ke bawah la agaknya. kakak dia naik motor dengan si tunang untuk cek darah for HIV test .kan nak nikah dah , jadi kena la buat pemeriksaan tu.
nak dikatakan ceritanya , selama ni diaorang memang naik kereta je lah .ni pertama kali naik motor. mungkin pertama kali naik berdua.
berita ni masuk kat radio era. sebab jalan memang jadi jammed gila .aku pulak dengar cerita ni dari akak aku. dia kata kat kajang depan JPJ . sape tahu tu maybe la dah taw citer ni .

kat sekolah cerita ni mcm kecoh jugak la. tak sedar aku , yang si mangsa ni kakak kawan aku jugak.kami kenalan biasa biasa je.
exciden ni jadi sebab , tunang dia maybe terkejut atau takut . lalu tak dapat handle motor tu. sebabnya , lori yang bodoh gila , macam tak de otak driver dia tu , pergi buat u turn atau undur kat situ . bodoh ke tak  bodohkan ?
si kakak dia ni jatuh atas jalan , si tunang jatuh kat tepi jalan .
akak dia ni dah nak bangun dah . nak pergi kat tunang dia. 
tapi sedih gila. driver lori yang buta tu tetap jalan ! 
memang *********** ! 
kat situ kepala dia pecah. leper . mata terkeluar . lidah terjelir.
astafirullahalazim..
dari pinggang ke ats hancur . bayang kan la perasaan tunang dia. insan tersayang meninggal dengan tragis depan mata. bila dengar cerita ni nak menangis je rasa. 

tadi kat sekolah , kawan aku tu diam je. tanye sihat ke tak, kejap geleng kejap angguk .
nak cakap takziah pun mcam tak samapi hati. 
memang aku takut nak naik motor ni dah. TAUBAT aku !
dengar cerita , driver lori tu pun separuh mati dipukul orang ramai .
entahla. tak dapat aku bayangkan.
dah ajal datang menjemput . tak sempat nikah. tak de jodoh la kat dunia ni.
takpelahh .. boleh dikatakan meninggal cara cam tu mati syahid kan ?
moga roh akaknya aman dan ditempatkan di orang orang yang beriman,

AL FATIHAH. 


3 comments:

yazid said...

subhanallah..

pearl said...

Innalillahiwainnailaihirrajiun

hanani idrus =) said...

yazid : ungkap subhanallah untuk memuji kebesaran ALLAH digantikan dgn astafirullahalazim..

pearl : jln tu entah la..