nuff

jangan click !

poll

depan rumah

nuff

Saturday, March 26, 2011

saya si loser

Assalamualaikum .

rasa dah sembuh sikit kot. ..
keputusan spm aku langsung tak sampai target.
aku mimpi dapat 4A . rupanya dapat 4B+ jek .

aku datang sekolah lambat . dalam pukul 2.30 petang baru sampai .
pakcik aku hantar . nak drive sendiri kereta takde . nak bawak kereta waja aku memang tak berani .
haha. kereta kecik je aku berani bawak . tapi berangan nak kereta camry segala .
on da way nak masuk kawasan sekolah . BAMMM !  aku ingatkan pakcik aku langgar tebing bahagian tepi . tengok tengok ada lelaki india langgar . buta kot pakcik aku dah bagi signal .
baru nak keluar kereta dah dia blah . bodoh punya budak .

aku keluar je dari kereta rasa macam miss world. semua pandang kat arah aku lepas keta pakcik aku kena langgar .untuk kaver cun muka yang memang langsung tak cun ni aku terus berjalan.
nampak la kawan kawan yang dah amek result . muka happy je.



pewwiitt ! boleh kenal tak cik nani ? =p
aku memang sengaja pergi lambat . rasa malas nak amek result yang langsung aku tak sangka tu.
sebelum aku pegi amek result tu , aku da cek dari sms dah. dapat je result rasa macam tak caya weh .
tak sangka langsung aku takde A . masa tu rasa nak mati dah. biar betik ! aku belajardan cakap bahasa apa selama ni ? bahasa melayu pon tak dapat A ?

punyalah sebelum dapat sms tu bergelak ketawa, lepas dapat je terus rasa macam sakit tak tahan dan terus nak mati. sumpah aku rasa macam mimpi ! serius aku tak pecaya .
mr.afiq mula macej sebab waktu tu dia rehat . aku juz balas suruh kol.
dia kata kenapa . aku bagi macej result aku.
dengar je suara dia terus aku menangis macam orang mati laki. tapi nangis slow punya , sebab tak nak mak aku tahu. tak henti la aku nangis masa cakap dengan dia.
frust gila vavi betul aku rasa masa tu . kawan aku da bising macej soh datang sekolah .aku tanya result dia macam mana, dia pon kata takde A .


dapat je result aku bagi taw kakak sulung aku dulu. dia kata takpe. tapi dia cakap aku cakap cina apa sampai bm pon tak dapat A . terus aku malas nak balas dah . kakak second aku pon gtaw . dia jenis bsing sebelum ni. tapi bila tgk slip result tu dia tak kata pape pon . yang subjek harem add math and chemistry tu memang aku tak nak pandang dah . pergi lantak la . tapi terasa gila la bila aku takde A langsung .
mak aku cakap sepupu aku dapat 2A . aku jawab je lah yang aku aliran science dia aliran sastera . janganlah nak bandingkan sebab subjek tak sama. dia dapat tassawur islam dengan seni A .
hurm.



result aku : 4B+ : bm,sejarah,agama,perdagangan. yang lain tu c . and ada d . tapi takde e .
dahlah malas fikir . menyesal aku tukar sekolah . dari aliran lukisan kejuruteraan tukar aliran pure science . dalam masa setahun , macam mana aku nak belajar sc punya . serius menyesal amek kimia tu .

aku rasa aku dah berusaha . yang aku tak berusaha memang math , add mth , kimia .
tapi yang lain tu , serius aku target A .
dalam biilik guru , terserempak dengan cikgu bm aku . tanye kawan aku and aku dapat apa bm . masing2 buat muka kecewa .
dapat B+ je cikgu . =(
cikgu aku jawab , peratus tahun ni tinggi . awak da buat yang terbaik dah tu . tu sebab ramai tak dapat bm A .
ok aku muka senyum balik . sebab tahu kawan aku yang terer masa trial pun bm tak dapat A . hehehee .
ok mula la rasa jahat ni .
sekarang ni aku mohon UPSI , SPA , POLI ,UITM dan banyak lagi . cewah !


takpela , mungkin ni je rezeki aku dapat .
alhamdulillah =)

4 comments:

rashidmoto said...

Ok la tu.. sekolah x ajar jadi kaya.. sekolah cuma ajar untuk jadi seorang pekerja.. pekerja yang baik.. :)

hanani fiee said...

mksd cmner ye ? sy xbrpe nk pham .?

SYARIFF HAIKAL said...

HAI NANI..DUN WURRY..JGN CKP ANDA SEORANG LOOSER..HIDUP NI PANJANG..REZKI ADA KT MANE2..OK..YG PENTING JGN PUTUS ASA..!

Dale said...

well, cuba bace ni http://ortodoksbuatandale.blogspot.com/2011/02/assalamualaikum.html

sorry, i'm not traffic hunter.
sekilas pandangan cuma.