nuff

jangan click !

poll

depan rumah

nuff

Monday, October 22, 2012

Pengalaman bergaduh di sekolah / bukan lemah lembut

Assalamualaikum

muka tak mekap ginilah
.

ha malam ni terus buat dua entry  !
nilah padahnya bila dah start menaip. hewhew .
setiap orang mesti ada pengalaman masa zaman sekolahkan ?ada yang kena buli,membuli,pemalu dan macam2 lah .
kalau saya,saya pernah rasa dibuli masa sekolah rendah . membuli di sekolah menengah . hehehe.
walaupun saya pernah jadi pengawas dan PRS (pemimpin rakan sebaya) sekolah . tapi tak bererti saya ni jenis patuh pada peraturan .

masa sekolah semua ingat saya lembik .
ye memang luarannya nampak begitu . saya bercakap macam bercakap dengan semut . tapi itu dengan orang yang saya kenal macam tu je. kawan yang betul kawan dengan saya kenal saya macam mana.
eh ayat berbelit ! tapi faham kan ?

dulu pernah kena tegur  dengan cikgu pengawas jalan lemah gemalai macam mak minah balik pasar .
malu saya bila ditegur di depan senior . bukan saya jalan macam tu cikgu .. saya tengah moody waktu tu...
dahla kain ketat ... auntie tu jahit macam saya kena buat cat walk . -.-
kalau cikgu nak tahu saya jaga kelas budak lelaki bising saya sepak meja dia taw cikgu . saya tumbuk papan hitam belakang kelas tu. cikgu ni... ishish... masa nak exam pon saya boleh bergaduh lagi sebab ada mamat tu ambil tempat saya . cikgu  tahu saya buat apa? saya sepak kerusi sampai dia jatuh . saya campak je beg dia . dia nak lempang saya cikgu . tapi saya lagi bagi pipi saya suruh tampar kalau berani sangat .
haa ! lemah lembut ke saya ni ? hihi . saya garang dengan budak lelaki je ye ^^

bila adik saya dah strat masuk form 1 kalau ada apa2 dia mengadu kat saya .
ada hari tu dia mengadu ada budak perempuan ni macam nak carik gaduh dengan dia..siap kutuk saya sekali.tapi saya sendri dah lupa sebab apa..
ditakdrikan kelas saya Pj sama dengan kelas adik saya .maknanya budak perempuan tu pun ada sekali.
saya pandang2 jugak dia . tapi dia macam takut-takut nak pandang saya . hahaha
ingatkan budak tu takut. tapi sebenarnya tidak !
tengok ! saya baik je dengan budak-budak 


waktu tukar baju sukan , dalam banyak-banyak suara tu saya dengar suara budak tu . saya tengah tukar baju ni tapi bila dengar je dia mengumpat saya dari belakang terus sarung baju kurung cepat-cepat dan keluar cari budak tu .
boleh dia cakap macam ni ' eleh aku ingatkan berani sangat dia tu . rupanya tak ! beriya je pandng-pandang and nak takutkan aku . ' dan bla bla blaaa .....
saya geram ... saya datang belakng dia..saya rentapp baju dia pandang saya.
ye saya menjerit marah -.-
uh uh uh malunya... hihihi
saya suruh dia pandang saya dan ulang semua dia cakap tadi . dia tak mengaku . tapi ni semua jadi kat dalam bilik persalinan taw. saya dengar suara cakap stopla .
saya ingatkan kawan saya... rupanya adik saya ada dalam salah satu bilik tu ..
jadi saya lepas kan lah ... ada jugak yang cakap ala tu je ke ? eehh, habis tu takkan saya nak belasah pulak ? sound bolehla ..hewhew

ingatkan budak tu insaf..keluar je dari persalinan dia cakap dengan kawan2 dia ' ingat aku takut ke ?'
amboi dikkkk. akak lepas kan je kamu sebab akak dah nak masuk kelas.
tapi lepastu memang dia takde dah nak carik pasal dengan adik saya and mnegutuk saya.
yelah..dalam kelas main phone..bermekap... buat bising... -.-
haishh.

tapi tu semua kenangan la...hihihi...
sekarang takde dah ;p
tapi kalau saya tahu ada orang carik pasal dgn kawan atau family saya...mesti saya tanya orang tu dulu .
macam pembela nasib plak -.- hew hew .
kalau tak bernasib baik saya sound .

errr . oklah... dah lama tak berblog ni..
tulis pon macam apa je . -.-

papai uolsss ``

1 comment:

Muhammad Izzuddin said...

Terbaik la akak pengawas..hehe