nuff

jangan click !

poll

depan rumah

nuff

Wednesday, December 5, 2012

Charcoal mask daiso

Assalamualaikum.

Hari tu sebelum nak pergi family day kat sunway lagoon,nani n family singgah dekat sunway pyramid . Alang2 dah pergikan mari lah kita cuci mata sebentar
 :P
Masa dekat sunway tu kitaorg cari makanan dulu . Al maklumla kelaparan sebab tunggu lama nak ambil ticket tu dekat menara sunway . So carik tempat yg murah,halal,sedap dan pastinya kenyang ! So kita org masuk burger king .
bagi nani  burger king ni better dr mcD ! Murah pun murah dan sedap .

Lepas kenyang jalan lagi . Penat hoiii . Teringat nak pergi daiso . Dekat 3 kali nani tawaf tingkat 2 ke berapa tah . Ada ke tak nampak?? Nani nampak watson je..
Pusing lagi baru nampak . Fuhhh...lega 
dekat daiso ni semua barang rm5 ! Tapi pandai2 la pilih barang ..
 
 disebabkan lama sangat teringin nak pakai charcoal mask maka itu la nawaitu nani untuk masuk ke dalam daiso  itu. Nak beli online gila la kau cekik darah wooi ! harga berganda2 dari harga sebenar .
jadi cari la dari satu rak ke rak .. dan nani bernasib baik mungkin? sebab waktu tu charcoal mask still banyak lagi.
nani beli satu pencuci satu mask . lepas tu family pon dok sama ambil jugak.
ha ambil ambil jangan tak ambil ;P
tapi pekerja dekat situ memang ambil dari jepun ke ? semua pakat dok speaking london mak jemah .

masa tengah bayar lupa pulak hari tu hari sabtu .. nasib baik lagi mak beli beg pink polkadot yg giler comel besar gila gedabak tu . semua sumbat je dalam tu. sonang cerita ..mau la dalam rm70+ jugak.
ahaks . ;P

meh nani review barang tu .
cekidoutt !

nani beli asalnya serba satu. giteww . tapi kirim kak akk lagi pencuci dia 

ni nama dia charcoal mask. even rm5 tapi pueh la jugak hati den ni ..


               yang ni pencuci muka dia..pon samo jugak rm5 . weii not bad  walaupun murah
                        tak ada pulak muka rasa kering dan tegang lepas pakai dia
 yang ni er sumi sumi eh ? hehe . sedap cuci muka pakai ni . rasa bersih muka 

 yang ni mask hitam tu ..memang hitam ler .. cara pakai picit dan sapu kat hidung korang . tapi jangan nipis sangat..
first time pakai kau rasa mcm nak mati kot?sebab dia tarik kuat sangat.menitik jua air mataku~oh~ ;P
tapi kadang2 je satu muka.. selalu buat setepek je kat hidung

yang ni pulak pencuci muka tadi... warna kelabu.sikit je pakai buih banyak .

jadi sesiapa yang rumah dia dekat dengan daiso tu beli la sendiri . online mahal benar ..
yang dekat dengan nani pon the mines jek . tapi kalau rumah korang memang jauh gila dari kedai ada daiso ni order jelah online..tapi plez la buat research sikit . cari tempat yang jual boleh diterima . 
ni ada yang jual nak dekat  rm30  ! 
jadi pandai2 la buat tambah tolak tol dan minyak . kalau rasa berbaloi beli online order je . 

p/s : mula2 pakai white/black head susah keluar.
lama2 sonang jo . tapi tetap sakit hidung ekau .

12 comments:

eza ezara said...

best tak pkai mask tu..cm takot je nk pkai lau smpai menitik air mata hehe.mst sakit

hanani fiee said...

sakit tu dah jd puas hti bila nampak blck head tu tercabut. haha

sukakartun duatiga said...

doodle utk kamoo

http://sukakartun23.blogspot.com/2012/12/doodle-request.html

zulhilmi tempoyak said...

nk tgok sebelum selepas pls... heeee

hanani fiee said...

aaik.haha.nk ke tgk blck head tu keluar? hahaa

zOeY zAu YaH said...

ramai yg kata mask tu best.bestnya ada daiso.sini takde.kt penang ja ada huhu..

Cik Eka said...

hampa sungguh takde mask tu..

cashier kata dah habis..yela ada yang beli sampai 20 pcs tau..

mesti jual balik.pastu cekik nau upo ea..

hehehehe

Hanida Moss said...

oke ke charcoal mask tu? ramai org kata best. awak oke tak pakai die? sbb rasa nak try jugak.. :)

hanani fiee said...

try la beli.
:)

eimah siti said...

RM30 tuu sgt melampau..

Anonymous said...

hai saya ada jual pre-loved items. please visit http://tradeortreat-trades.blogspot.com/2013/04/wardrobe-clearance.html thankyou :)

dya said...

salam petang,dya follow sini iyer..